جراحی کیست در شیراز

جدیدترین متد جراحی کیست در شیراز را در دپارتمان جراحی کیست کلینیک تخصصی دکتر متقی تجربه کنید. بهترین جراحی کیست در شیراز را تجربه کنید همچنین برای اطلاع از هزینه و قیمت جراحی کیست در شیراز با شماره ۰۷۱۳۶۳۶۵۰۵۰ تماس حاصل فرمایید.

دکتر آزاده درستکار متخصص پوست، مو و زیبایی
رزرو نوبت
دکتر مهدی دهقانی متخصص جراحی پلاستیک
رزرو نوبت

اگر یک توده زرد یا سفید روی پوست خود پیدا کردید، ممکن است کیست چربی داشته باشید. کیست‌های چربی معمولاً بی ‌ضرر هستند و آسیبی هم ندارند، اما در صورت بروز هرگونه علائم عفونت، باید به پزشک مراجعه کنید تا به مشکل پوستی شدیدتری تبدیل نشود.

کیست های چربی که بر روی پوست ایجاد می شوند می توانند تاثیر مخربی بر روی ظاهر و اعتماد به نفس فرد بگذارند.

بهترین روش درمان این زائده های پوستی، جراحی کیست است که به صورت دائمی سبب از بین رفتن کیست ها می شود.

در نظر داشته باشید که اگر کیست درمان نشود، ممکن است برای همیشه با شما باشد و در برخی موارد عفونت کرده و خطرناک شوند، از همین رو، توصیه می شود حتی الامکان در اصراع وقت اقدام به درمان کیست پوستی خود نمایید.

گالری

نمونه کارها

کیست پوستی چیست؟

کیست پوستی یک توده پر از مایع است که درست در زیر پوست قرار دارد. بروز این نوع کیست ها در همه افراد شایع است و در برخی موارد نیز ممکن است بدون نیاز به درمان، بهبود یابد.

با این حال، در بسیاری از مواقع تشخیص این که آیا توده ایجاد شده بر روی پوست شما کیست پوستی است یا عارضه دیگری، ممکن است دشوار باشد و نیاز به بررسی پزشک داشته باشد. بنابراین در صورت داشتن هر نوع توده باید به پزشک عمومی مراجعه کنید تا بتوان آن را به درستی تشخیص داد.

کیست ها گاهی با جوش یا آبسه های پوستی اشتباه گرفته می شوند. جوش ها و آبسه ها عارضه های دردناکی از چرک هستند که در اثر عفونت های باکتریایی ایجاد می شوند. کیست ممکن است تبدیل به یک جوش یا آبسه شود.

کیست پوستی یک توده گرد و برآمده به رنگ زرد یا سفید است و در برخی موارد ممکن است اطراف آن تیره شده باشد. اندازه کیست ها از کوچکتر از یک نخود تا چند سانتی متر متغیر است. این عرضه ها به آرامی رشد می کنند و معمولا بدون درد هستند.

اما در صورتی که عفونی شوند ممکن است حساس، دردناک و قرمز شوند. کیست های پوستی شامل انواع مختلفی می شوند، برخی از این عارضه ها که با نام  کیست های اپیدرموئید شناخته می شوند از پوست منشا می گیرند و کیست های پیلار نیز از فولیکول های مو به وجود می آیند، دسته دیگری از کیست ها نیز وجود دارند که از غدد چربی منشا می گیرند.

امکان بروز کیست های چربی در تمام بدن (به جز کف دست ها و کف پاها) وجود دارد. هنگامی که زائه چربی در زیر پوست فشرده می شود، پونکتوم (برآمدگی گنبدی شکل کوچک) ظاهر می شود و در بسیاری مواقع بی ضرر بوده و در برخی موارد نادر می توانند بدخیم (سرطانی) باشند.

کیست ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. گاهی اوقات بروز کیست به این دلیل است که فولیکول مو مسدود می شود. اما بیشتر اوقات، کیست به این دلیل رخ می دهد که سلول های سطح پوست به طور تصادفی در لایه های عمیق تر پوست نفوذ می کنند و یک بالون یا کیسه کوچک را تشکیل می دهند. کیست ها معمولا از سلول های مرده پوست پر می شوند و با گذشت زمان می توانند بزرگ تر شوند.

نام های دیگر کیست عبارتند از:

  • کیست های پیلار - این کیست ها روی پوست سر ایجاد می شوند
  • کیست های اپیدرموئید - این کیست ها در هر نقطه از بدن ایجاد می شوند
  • کیست های چربی – این کیست ها در هر نقطه از بدن ایجاد می شوند
  • کیست‌های آکنه - این کیست‌ ها در مناطقی ایجاد می ‌شوند که التهاب زیادی از آکنه وجود دارد. کیست های آکنه معمولاً برداشته نمی شوند بلکه با درمان های پزشکی درمان می شوند.

کیست معمولاً سر ندارد اما ممکن است دارای یک نقطه کوچک باشد. این نقطه سیاه و ریز است که محل باز شدن کیست است.

از بین بردن کیست پوستی

برداشتن کیست معمولا توسط یک متخصص پوست انجام می شود. دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است نیاز به برداشتن کیست داشته باشید. کیست ها وقتی کوچکتر هستند راحت تر برداشته می شوند و زمانی که بزرگ تر می شوند، بیشتر مستعد ایجاد درد، ناراحتی و پارگی خواهند بود. دلایل مختلفی وجود دارد که به واسطه آنها ممکن است نیاز به انجام جراحی کیست داشته باشید؛ مهمترین این دلایل عبارت اند از :

  • کیست پوستی سبب ناخوشایند کردن ظاهر شما شده است
  • کیست رشد کرده و بسیار برجسته شده است
  • کیست در یک ناحیه ناخوشایند یا حساس ایجاد شده
  • کیست مدام متورم، قرمز و ملتهب می شود
  • کیست در حال رشد است
  • کیست خارش دارد و حساس است
  • کیست پاره شده است
  • کیست ملتهب شده است
  • یک آبسه در اطراف کیست ایجاد شده است

زمانی که کیست پوستی ایجاد می شود، به خودی خود از بین نمی رود، زیرا این عارضه های پوستی اغلب حاوی کیسه ای هستند که باید به صورت فیزیکی برداشته شوند.

جراحی کیست به چه صورت انجام می شود؟

کیست ها معمولا روی صورت ایجاد می شوند. کیست‌ های صورت را می ‌توان با استفاده از تکنیک ‌های جراحی دقیق، برداشت تا در نتیجه پوستی سالم و صاف داشته باشید.

درمان و جراحی هر نوع کیست پوستی با یکدیگر متفاوت است. کیست های میلیا کیست های بسیار کوچک صورت هستند که می توان بدون ایجاد اسکار قابل مشاهده آنها را از بین برد. اما کیست های آکنه ممکن است قبل از برداشتن کیست نیاز به درمان پزشکی داشته باشند.

کیست‌ های روی پوست سر نیز از عارضه های پوستی رایجی هستند که می ‌توان آنها را با کمترین آسیب به هر فولیکول مو از بین برد. این نوع از کیست ها عموما در بین اعضای یک خانواده ایجاد می شوند و برخی از افراد ممکن است چندین کیست روی پوست سر داشته باشند که می توان همزمان آن را درمان کرد.

به طور کلی، کیست ها در هر نقطه از بدن یافت می شوند و می توان آنها را با استفاده از تکنیک جراحی دقیق از بین برد. برخی از نواحی رایجی که بستر بروز این عارضه ها هستند شامل گردن، کمر، سینه، بازوها و پاها می شوند.

 اگر کیست پوستی قرمز، متورم، دردناک شده و شروع به ترشح کرده باشد، ممکن است کیست پاره شده و باعث التهاب و عفونت شده باشد. برای درمان این نوع کیست ها ابتدا التهاب و عفونت کنترل می شود و سپس می توان کیست را خارج کرد.

در حین جراحی برداشتن کیست چه اتفاقی می افتد؟

کیست مانند یک بالون یا کیسه کوچک زیر پوست است؛ به طوری که اگر فقط سوراخ شده و خالی شود، دوباره پر می شود. برای برداشتن موفقیت آمیز کیست برای جراحی کیست انجام داد که  با اعمال بی حسی موضعی نیز امکان پذیر است.

در فرآیند جراحی کیست، یک برش کوچک روی کیست ایجاد می شود و برآمدگی ایجاد شده از زیر پوست برداشته می شود و سپس برای کوچک تر شدن جای زخم، پوست به هم بخیه زده می شود. جای زخم ایجاد شده پس از جراحی کیست عموما کوچک و غیر قابل مشاهده است. بخیه های به کار رفته ممکن است قابل جذب باشند یا ۷ تا ۱۰ روز پس از جراحی برداشته شوند.

مراقبت های بعد و بهبودی پس از برداشتن کیست چیست؟

در صورتی که پس از جراحی کیست، زخم ها با بخیه بسته شوند ۱۰-۱۴ روز طول می کشد تا ناحیه زخم به طور کامل بهبود یابد. توصیه می شود در طول این دوره از ورزش‌ها و یا فعالیت های سنگین پرهیز کنید. به طور کلی، معمولا افراد می توانند یک روز بعد از جراحی کیست به زندگی نرمال خود برگردید.

بر روی زخم های ایجاد شده از یک پانسمان مخصوص استفاده می شود که امکان دوش گرفتن داشته باشید. بخیه های عموما ۷ الی ۱۰ روز پس از عمل برداشته می شوند و زخم هایی که بخیه نمی شوند نیز در عرض ۲ یا ۳ هفته بهبود می یابند.

با این حال، توصیه می شود از انجام شنا، ورزش‌ های آبی، ورزش‌ هایی که در آن عرق می ‌کنید یا باعث ساییده شدن لباس‌ ها بر روی زخم می شوند و استفاده از سونا و اتاق‌های بخار تا ۱۴ روز بپرهیزید.

دکتر آزاده درستکار متخصص پوست، مو و زیبایی
رزرو نوبت
دکتر مهدی دهقانی متخصص جراحی پلاستیک
رزرو نوبت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *